top of page

Gratis frakt på alla ordrar!

HISTORIEN BAKOM SUBARASHII

Välkommen till Familjen SUBARASHII!

Den här superskarpa kniven med ett handtag som ligger mjukt och skönt i handen  kommer att bli ett elegant tillägg till ditt kök.

Du kommer att känna dig som en Mästerkock och du kommer tillaga mat med stil.

Dina kokkonster kommer verkligen att bli fantastiska - den här kniven är otroligt skarp, tillverkad i ett material på ett sådant sätt att skärpan kommer att vara mycket längre än skärpan på en normal stålkniv.

Det första vi hörde talas om keramiska knivar var att de kostade en förmögenhet. Som varande matnördar förärades vi på 90-talet med en en vit japansk keramisk kniv. Den var så fantastisk och idag kan vi inte tänka oss att leva utan den.

Många år senare mötte vi John som hade arbetat som agent för en japansk firma som arbetade med speciella keramiska produkter. Där fick han kunskap om tekniken och materialets möjligheter. Han kallade det ”raketvetenskap” och det är det verkligen. Keramik används i raketmotorer och även i skalet på raketer.

John byggde upp sin egen produktion med Zirkoniumoxidpulver som utvinns ur sand från Australien. Knivarna tillverkas genom att man tar detta material och lägger i formar som sätts i 300 tons press vid 1500 grader Celcius.

Första kniven vi fann var en elegant svart ”BLACK EDITION” och priset var rätt. Vi bestämde oss för att starta upp vår egen business baserat på märket SUBARASHHI. Det blev genast en stor succé och alla ville ha vår produkt.
”SUBARASHII” betyder fantastisk och det är ett väldigt passande namn då den verkligen är fantastisk!
Johns senaste uppfinning var att polera bladet till en skimrande blank lyster och nu tillgänglig med ett gyllene blad.

En ny familjemedlem var född: The ” GOLDEN WONDER”

 

/SUBARASHII TEAM

bottom of page